Barry Silbert strävar efter att återta bitcoinproduktion till Amerika (7,24%) från Kina (65,08%). DCG-dotterbolaget Foundry har redan arbetat med Bitmain och MicroBT.

Barry Silberts Digital Currency Group har gått in i bitcoin-gruvvärlden med tillkännagivandet av sitt nya helägda dotterbolag, Foundry

„Digital gruvdrift och staking av tillgångar utgör ryggraden i blockchain-tekniken som kommer att driva denna utveckling“, konstaterade Silbert, grundaren och VD för DGC. Företaget driver sin egen gruvverksamhet och tillhandahåller finansiering och utrustning till kryptostarter.

Genom sitt fjärde dotterbolag, Foundry , som „tyst“ bildades 2019, kommer Silbert att satsa 100 miljoner dollar på gruvsektorn. Genesis, Grayscale Investments och CoinDesk är de andra tre dotterbolagen till Digital Currency Group.

Mike Colyer, en tidigare Core Scientific-chef och veteran GE, kommer att leda företaget som verkställande direktör.

Med detta senaste företag ser Silbert tillbaka en del av bitcoin- produktionen till USA från Kina

Kina står för mer än 65% av den globala Bitcoin hash takt medan USA endast står för drygt 7%, enligt den datakälla från University of Cambridge.

Silbert anser att detta är en mogen möjlighet för nordamerikanska kryptoföretag att fånga en betydande del av världens gruvkraft.

För billig kraft, som finns rikligt i Kina under regnperioden , startar Foundry verksamheter i Georgien, Kentucky, North Carolina och upstate New York tillsammans med British Columbia och Quebec i Kanada.

Dessutom har företaget redan arbetat med Shenzhen-baserade bitcoin gruvarbetstillverkare MicroBT och Bitmain mot detta mål. Jordan Chen, COO för MicroBT sa,

”Gjuteriets förståelse för gruvindustrin och DCG: s fulla stöd har gjort det till en nyckelpartner i vår expansion över Nordamerika under det senaste året. Vi planerar att fortsätta samarbeta med Foundry eftersom vi fokuserar på att öka vår globala marknadsandel. ”

Även om, som Silbert konstaterar, ”Gruvutrymmet är full av slaktkroppar av misslyckade gruvinsatser”, är gjuteriet beroende av framgång på grund av de berörda lagstiftarna och politikgrupperna i Washington, DC, om Kina som dominerar bitcoinproduktionen.