Na de flatline in het begin van 2020 lijken de Bitcoin (BTC) stieren eindelijk de controle te hebben overgenomen, aangezien de nummer één crypto-activa uit de $9200 regio zijn gesprongen en in minder dan 2 weken tijd een hoogte van $11.700 hebben bereikt, omdat ze boven de dalende trendlijn zijn gebroken.

De DeFi-geïnduceerde stierloop werd verder opgevoerd door de politieke spanning tussen Amerika en China, dat zag safe-haven activa, met inbegrip van goud, duwde de crypto markt naar boven de afgelopen week.

Bovendien zag CME Bitcoin futures zijn meest actieve sessie voor het jaar in de afgelopen week, met een openlijke stijging van de rente tot recordhoogte, wat duidt op de toegenomen institutionele eetlust voor BTC.

Voor de meeste cryptohandelaren was het breken van $11.500 voor Bitcoin Loophole meer de cryptocurrency dan een bullish move, omdat het de basis legde voor verdere upside moves.

Een cryptohandelaar met de naam Pierre – Frenchy, merkte op dat als BTC 11.500 dollar zou recupereren op een wekelijks en maandelijks tijdsbestek, het pad naar zijn recordhoogte van 20.000 dollar weinig weerstand zou hebben.

Een andere analist wees op een „structurele fractal“ die rekening houdt met alle voorgaande stiercycli en benadrukte dat dit zou resulteren in een grote rally.

Vanaf nu zien de Bitcoin-grafieken er parabolisch uit en de laatste twee keer dat BTC dit patroon liet zien was in november 2017 en juni 2019. In slechts 2-4 maanden tijd heeft BTC zijn waarde verdubbeld, dus een hoge volatiliteit en snellere bewegingen kunnen deze keer worden verwacht.

„De volgende Bitcoin stierenloop zal dramatisch anders zijn. Vandaag is er exponentieel meer kapitaal, menselijk kapitaal, infrastructuur en hoogwaardige projecten dan in 2017. Om nog maar te zwijgen van het zeer reële schrikbeeld van de inflatie waar alle fiatregimes mee te maken hebben. Doe je gordel om!“ zei hij.

De Crypto-verdedigers draaien nu zwaar op in de richting van BTC en beweren dat de langverwachte push om $20.000 terug te winnen en nieuwe hoogtepunten in te stellen, is begonnen.

Volgens Simon Dedic, medestichter van crypto-onderzoeksfirma Blockfyre, gaat de stierenloop dit jaar op een ,,geheel ander niveau“ zijn omdat de markt zeer sinds 2017 met nieuwe investeringsproducten heeft gerijpt.

Vanaf nu heeft Bitcoin de cruciale weerstand met 11.600 dollar overtroffen en probeert het momenteel een stijgende trendlijn te doorbreken.

Als de prijs boven deze weerstand sluit op de dag, wordt verwacht dat de rally doorgaat in de richting van de weerstand op $11.800 en uiteindelijk de psychologische weerstand op $12.000 breekt.

De volgende grote weerstanden liggen op $12.300, gevolgd door $12.500. Als we een pullback zien, is $11.600 en $11.400 de cruciale steun alvorens af te dalen naar $11.000 en $10.800.

Op het moment van schrijven handelt BTC tegen $11.666 en is het 27,4% hoger op een 7-daagse tijdlijn.